Menu

Gastbedrijven

Hier zie je een overzicht van gastbedrijven waar we te gast waren om een 3-delige cursus over innovatie te geven. 

U bent hier

BMW Juma Mechelen

BMW Juma Mechelen

Bij BMW Juma te Mechelen combineren we al jaren passie, traditie en gedrevenheid met vernieuwing en innovatie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij stonden te springen om een inspirerende 3-delige cursus over innovatie aan onze (potentiele) klanten en partners aan te bieden. Inspirerend, praktijkgericht en leerrijk! Met deze gratis opleiding hopen wij meerdere personen binnen eenzelfde bedrijf aan te trekken om zo tot vernieuwende en vooral ook realiseerbare ideeën te komen.

https://dealer.bmw.be/juma-mechelen/nl_BE/index.html

Clone of Koninklijke Apothekersvereniging Antwerpen

Lentekind

Ik, jij, hij of zij, iedereen heeft iemand nodig. En wij hebben jou nodig! Denk jij met ons mee?  

Lentekind is een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning en biedt thuisbegeleiding (voor ouders en hun kinderen), trainingen en opvang van de kinderen (met begeleiding) aan.

Wij willen onszelf heruitvinden en vernieuwen, ook voor wat onze infrastructuur betreft. En daarom zijn wij gastbedrijf voor ikinnoveer! 

http://www.lentekind.be/home.html

De Hoorn

De Hoorn

De Hoorn is een broedplaats voor creativiteit in Leuven. De oude Stella Artois brouwerij blinkt uit in haar veelzijdigheid en combineert moeiteloos een jarenlange geschiedenis met de frisheid van jonge, creatieve geesten. 

Creative Minds geeft creatieve bedrijven een frisse en vruchtbare biotoop, veel meer dan een traditioneel bedrijvencentrum dat kan. Momenteel wordt deze kantoorruimte ingenomen door Boondoggle en BUUR. Daarnaast omvat Creative Minds ook een Incubator voor gaming & digital entertainment waarbij start-ups en meer gevestigde waarden mekaar in de breedte en diepte kunnen versterken.

http://www.dehoorn.eu

Dok 61

Dok 61

Dok61 is de thuisbasis van Proud Mary, Fotografie Marc Wallican en Uruku. Samen willen we gastbedrijf zijn omdat we zelf een niet aflatende drang hebben om bij te leren, graag dingen anders bekijken, uitkijken naar innoverende initiatieven en onze klanten aansporen om hetzelfde te doen. Naast eigen seminaries die Proud Mary op regelmatige tijdstippen verzorgt, heten we ook graag andere organisaties welkom.  

Proud Mary

U wilt uw marketingaanpak over een andere boeg gooien? Dan staat Proud Mary klaar om u het juiste marketingstrategisch advies te leveren, op maat van uw merk of onderneming.Een creatief idee is van onschatbare waarde om gezien én onthouden te worden. Proud Mary helpt, creëert en voert uit. Met Proud Mary kan zaakvoerster Tina Fabry u op een nieuwe hedendaagse manier van dienst zijn. Niet vanuit een ivoren toren, maar van dichtbij. Naast en met u, de klant.Bent u een starter met nood aan marketingstrategisch advies, een onderneming op zoek naar een onderscheidende positionering? Heeft u een merk dat gelanceerd moet worden op een creatieve manier ? Bel ons dan gerust op.

Marc Wallican

Fotograaf Marc Wallican houdt van momenten. En die te vangen op beeld. Hij houdt van mensen. En die weer te geven zoals ze zijn.Bedrijfsreportages die de sterktes weergeven van uw bedrijf, reclamecampagnes die onderscheidend zijn in beeld, interieurfoto’s die de juiste lijnen weergeven, eventfoto's die sfeer en ambiance ademen. 

Uruku

Uruku, opgericht door Nick Slembrouck, is een creatief digitaal bureau die zich vooral toespitst op digitale ervaringen. Met een zorgvuldig samengesteld team van pro-actieve en vooral creatieve mensen werken we aan grootse projecten! Zo blijven we altijd focused en komen we samen tot het beste resultaat! Met reeds 8 jaar ervaring in het bouwen van websites en toepassingen voor alle digitale platformen, is het geen verrassing dat we ons vooral vastbijten in alles wat een scherm heeft! Onze services zijn dus voor de hand liggend:

 • User interface en user experience design van responsive websites, app’s, touch installaties, digitale platformen, webshops, enz..
 • Corporate branding: logo creatie en huisstijl

EUKA

EUKA

EUKA wil de nieuwe drone-economie helpen versnellen, verbreden en verdiepen door een ‘gids’ of ‘loket’ te zijn voor de vele betrokken bedrijven en organisaties.

De Vlaamse drone-industrie staat nog in haar kinderschoenen. Tijdens het voortraject van EUKA (2013-2016) werd aangetoond dat, ondanks de veelbelovende dronetoepassingen, er nog tal van remmende factoren en ontbrekende bedrijfsschakels zijn. Zowel een drone-aanbieder als een drone-eindgebruiker bevindt zich in een complexe markt en vaak ook op onbekend terrein.

Vandaar dat EUKA deze ikinnoveer-sessies organiseert. Samen met alle stakeholders gaan we concreet aan de slag met een reeks ideeën. Van idee, naar concept, naar project. 

Na een succesvolle editie in 2017 staat er in het najaar van 2018 een nieuwe reeks gepland!

 

http://www.euka.org

HangarK

HangarK

HangarK is dé co-creatiehub voor exponentiële groei, waar starters, ondernemers en gevestigde ondernemingen elkaar als partners ondersteunen om hun business levelte overstijgen. De focus ligt op digitale technologie in de maakindustrie (smart factory), medtech, edutech en entertainment/visualisatie.Als werkruimte overstijgt Hangar K zichzelf. Het is een gebouw, maar ook een digitaal platform. Het is tegelijk incubator en accelerator, maar ook katalysator en innovator. Competence center én brain center.Want starters worden er niet alleen uit de startblokken geholpen, maar ook professioneel in tandem gezet met ervaren ondernemers. Gevestigde ondernemingen vinden er de ruimte om samen te werken.Eén van die concrete co-creatiemomenten is de 3-delige ikinnoveer-reeks die hier zal georganiseerd worden en waar we bewoners van HangarK én andere enthousiastelingen samenbrengen om het proces van idee tot businessmodel samen door te maken. 

http://www.hangark.be/

Jeugdsportnet KDR

Jeugdsportnet Kasterlee-Dessel-Retie

Jeugdsportnet Kasterlee-Dessel-Retie wil, samen met ouders, scholen, sportverenigingen, bedrijven en andere betrokkenen, iedereen tussen 3 en 18 jaar in Kasterlee, Dessel en Retie stimuleren om een leven lang te sporten.

http://jeugdsportnetkdr.be/

Koca

Koca

Koca is een dynamische en integrale groep van scholen en een voorziening voor kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap (doven en slechthorenden, autismespectrumstoornissen, spraaktaalontwikkelingsstoornissen, leer- en gedragsmoeilijkheden). Afhankelijk van de ondersteuning die er nodig is (beschreven in het jeugdhulpverleningsvoorstel), bieden we de modules dagopvang, verblijf en begeleiding.

http://www.koca.be

Konekt

Konekt

Konekt is graag gastheer voor deze opleiding om een flinke portie innovatie cadeau te kunnen doen aan organisaties die net als ons future proof willen zijn in een veranderende samenleving, die weten dat innovatie belangrijk is en net als wij benieuwd zijn naar de uitkomst van kleine en grote experimenten. Daarom vinden we het ook belangrijk om ons te verbinden met innovatieve partners.

Waarvoor gaat Konekt?

 • Wij geloven dat mensen met een beperking een meerwaarde bieden aan de samenleving. En dat gaan we bewijzen ook.
 • Als persoon met een beperking moet je vooral doen waar je zelf zin in hebt.
 • Wij maken ruimte om te zijn wie je bent.
 • We creëren een omgeving waarin je je talent kunt ontwikkelen.
 • We verbinden je met anderen op basis van je passie en talent.
 • We ondersteunen je om sterk te staan in wat je doet.
 • We helpen je om je verhaal te vertellen.

Om onze missie waar te maken, zetten we in op vorming, dans en sensibilisering.

Waarom deze opleiding?

 • Omdat we ons verder met jou willen verbinden
 • Omdat we futureproof willen zijn in een veranderende samenleving
 • Omdat we weten dat jij innovatie ook belangrijk vindt
 • Omdat we benieuwd zijn naar de uitkomst van kleine en grote experimenten

 

Daarom: 

Doen we je graag een portie innovatie kado.

Meer info over onze organisatie al wat we doen:

www.facebook.com/vzwkonekt

http://www.konekt.be

Koninklijke Apothekersvereniging Antwerpen

KAVA

De Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen (KAVA) focust dit jaar op 'Change'. Deze 3-delige cursus focust op de veranderingen in de wereld en de gevolgen voor het apothekersbestaan. Lees het volledige jaarprogramma in het teken van verandering op hun site. 

http://www.kava.be

Muntpunt

Muntpunt

De wereld rond en in de bibliotheek verandert. Constant. Ingrijpend. Steden willen smart worden maar hoe zit het met de inwoners?

Informatie is in enorme hoeveelheden constant beschikbaar. Lezen, luisteren, kopen, lenen gebeurt steeds meer digitaal. Wat weten we over elkaar en wat doen we met deze informatie?

Hoe kunnen we ons publiek blijven bedienen en blijven prikkelen? Hoe blijven we efficiënt? Hoe doen we evenveel of liefst meer met minder?

Muntpunt vraagt het zich af, graag in interactie met haar omgeving.

​Vandaar ons enthousiasme om samen met buurt-ondernemers, klanten, leveranciers en ... deze uitdaging aan te gaan tijdens deze 3-delige cursus.

https://www.muntpunt.be/

Muylenberg

Muylenberg

Muylenberg is een door het VAPH vergunde zorgaanbieder in het centrum van Turnhout. We bieden ondersteuning aan volwassen personen met een beperking. Onze gebruikers kunnen bij ons terecht voor woon- en/of dagondersteuning en we komen ook bij mensen aan huis indien gewenst.

Wie overdag bij ons aansluit, kan ervoor kiezen om te gaan werken in de ateliers. Deze atelierwerking bestaat uit zeven ateliers: kook, semi-industrieel, crea, media, expressie, hout en tuin. De bedoeling is om leuke, verkoopbare producten te maken. 

Het is precies die atelierwerking die we graag eens met een externe, frisse bril willen bekijken, in samenspraak/samenwerking met organisaties en bedrijven uit de buurt. 

http://muylenberg.be/site/content/wie-zijn-we

Partena Professional

Partena Professional

Partena Professional begeleidt starters, KMO’s en grote ondernemingen. U kunt bij ons terecht voor de oprichting van een bedrijf, uw sociale bescherming als zelfstandige, het loon- en personeelsbeheer van werknemers en hun kinderbijslag, medische controle bij absenteïsme, opleidingen, juridisch advies, HR-consultancy en -outsourcing. Als HR-dienstverlener heeft Partena Professional een sterke focus op ondernemerschap.

Innovatie bij Partena Professional

Bij Partena Professional staat innoveren centraal. Niet alleen op het vlak van product ontwikkeling door middel van co-creatie, maar ook door de invulling van het begrip klantgerichtheid. Zo organiseerden wij dit jaar nog het Ondernemersparlement.  Hiervoor hadden wij een aantal wetsvoorstellen uitgewerkt. CEO’s van kleine en grote ondernemingen konden hierop stemmen en amendementen aanbrengen alvorens het winnende wetsvoorstel aan de regering werd overhandigd.

Volg onze inspirerende innovatietraining

Logisch dus dat wij graag met een selecte groep ondernemers en HR-medewerkers willen nadenken over innovatie.Want innovatie is dé manier bij uitstek om uw concurrenten een stapje voor te blijven.Tijdens deze training van 1 dag denken we samen na over wat innovatie kan betekenen voor u en uw bedrijf en hoe u deze ideeën gemakkelijk in de praktijk kunt brengen.

 

http://www.partena-professional.be

RURANT vzw

RURANT vzw

Bij RURANT combineren we al jaren het platteland met ondernemerschap, innovatie en vernieuwing. We zijn een proeftuin voor grote en kleine innovatieve projecten rond maatschappelijke innovatie in land- en tuinbouw, lokale producten, het draagvlak voor open ruimte en leefbare dorpen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij meteen geïnteresseerd waren om de inspirerende 3-delige cursus over innovatie aan onze rurale ondernemers voor te stellen. Met deze gratis opleiding hopen wij hen aan te sporen om nieuwe ideeën om te zetten in realiseerbare plannen.

http://www.rurant.be/

Stad Turnhout

Stad Turnhout

Stadsregio Turnhout organiseert met ondersteuning van het Agentschap Innoveren en Ondernemen het project Innovatiecoach horeca, waarbij we in 2016 en 2017 minstens 50 innovatietrajecten willen opstarten voor horecazaken die gevestigd zijn in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout of Vosselaar. In een eerste fase wordt een toegankelijke innovatieopleiding voorzien i.s.m. Flanders DC en het Innovatiecentrum. Verder staan een inspiratietrip en een brainstormsessie op het programma. Daarnaast willen we investeren in de kwaliteit van onze horecazaken. Horeca Vlaanderen zal dan ook in het najaar Mystery Visits voor horeca aanbieden in de Stadsregio Turnhout. Door intensief in te zetten op de horecasector in de stad Turnhout en de omliggende gemeenten willen we ondernemers meer kansen bieden en wapenen tegen alle veranderingen die op hun afkomen. We willen een kwaliteitsvolle en innovatieve horeca in Turnhout op de kaart zetten.

http://www.turnhout.be

VIGC

VIGC

VIGC staat voor Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische communicatie. Wij zijn een ledenorganisatie voor grafische en aanverwante bedrijven. M.a.w. ook van oorsprong niet-grafische bedrijven die in-huis grafische activiteiten ontplooien maken deel van onze doelgroep. Onze focus ligt op grafische innovatie vanuit een technische invalshoek met ruime aandacht voor nieuwe businessmodellen. Hierbij gaan we pragmatisch te werk en brengen we mensen en ideeën samen via onafhankelijk inzicht met als doel overzicht in een almaar sneller evoluerende grafische markt te creëren.

Wij zijn er ons erg van bewust dat innovatie belangrijk is om de concurrentie in print en digitale communicatie voor te blijven. Dit is de reden waarom wij ons kandidaat hebben gesteld als gastbedrijf voor de ikinnoveer-opleiding. Ons doel is om de Vlaamse grafische ondernemers continu te blijven enthousiasmeren om innovatie in de bedrijfscultuur structureel mee op te nemen.

http://www.vigc.be/

ikinnoveer © 2019

Created by