Menu

Drones; de toekomst van Vlaanderen. Van idee tot concreet project

Cursussen Vlaams-Brabant

7 november 2017 21 november 2017 5 december 2017

U bent hier

Sessie 1: Wie, wat, waar en hoe? 

Een groot aantal ideeën voor de Vlaamse drone-industrie bestaan al. Welke zijn dit? Wie staat er mee aan de wieg of is probleemeigenaar? Welke elementen ontbreken nog om van deze ideeën, reële businesses te maken? Tijdens deze sessie verkennen we meerdere concrete ideeën en exploreren samen de mogelijkheden en de limieten.We eindigen de sessie met een concrete projectfiche per idee. 

Sessie 2: Business Model Canvas

Een aantal mooie concepten liggen nu op tafel. We nodigen nu, waar nodig, technici, onderzoekers, zaakvoerders of federaties uit om deze concepten verder uit te diepen en te versterken.

De projectfiches worden omgezet in Business Model Canvassen, zodat de haalbaarheid ervan voor een stuk kan getoetst worden.

Sessie 3: Concreet starten van project

De volgende stap? Wel, die hangt af van de noden van de individuele projecten. Samen met EUKA en het Innovatiecentrum nodigen we de gepaste sprekers uit, die ervoor kunnen zorgen dat de business model canvassen kunnen uitgroeien tot nieuwe (samenwerkings)projecten, joint ventures en/of start-ups, spin-offs, noem maar op…

Prijs?

Deze opleiding is gratis (alleen drone-piloten die geen lid zijn van EUKA betalen 125 euro -ex. btw-). Er is enkel een no-show fee van 60euro/reeks. In ruil rekenen we op jouw engagement: aanwezigheid op de 3 sessies en een Innovatie-audit invullen (wordt verstuurd via mail). Je krijgt, na het invullen van de Innovatie-audit een duidelijk rapport én deze info zorgt ervoor dat we de opleiding op jouw noden kunnen afstemmen.

Doelgroep?

Ben jij een dronepiloot? OF ben jij zaakvoerder, verantwoordelijke of werknemer actief in de bewaking, bouw, landbouw, logistiek, overheid, technologie of vrije tijd-sector? Wil jij de toekomst van de drone-sector mee vorm geven? Heb jij een innovatief idee om drones in te zetten in jouw organisatie? Dan is deze inspirerende reeks op jouw maat gemaakt.

Data?

7 november, 21 november en 5 december, telkens op dinsdag van 17u tot 20u. 

​Locatie?

​Sessie 1 en 2: AED Studios, Fabriekstraat 38, 2547 Lint - Antwerpen

Sessie 3: Imec Tower, Remisebosweg1, 3001 Heverlee, Vlaams-Brabant

Inschrijven?

Interesse? Schrijf je dan door een mailtje te sturen! We nemen contact met je op om te achterhalen door welke ideeën je het meest geïnteresseerd bent, of om jouw eigen idee te horen. Zo kunnen we de sessies helemaal op maat van jouw input laten verlopen!

Schrijf je nu in; stuur een mailtje:

Meer info over deze opleiding

Naam: Eveline Borgermans
Organisatie: Ikinnoveer
Telefoon: +32490654359
E-mailadres: eveline.borgermans@innovatiecentrum.be

Meer info over de opleiding?

Naam: Kevin Logist
Organisatie: Euka
Telefoon: +32472420579
E-mailadres: kevin.logist@euka.org

ikinnoveer © 2018

Created by